info@ecobenelux.com

+31 (0)85-782 14 14

Werking

Meest tot de verbeelding sprekend zijn zon- en windenergie. Maar ook Bio-massa en aardwarmte en zelfs kernenergie zijn vormen van duurzame energie!

CO₂ Neutraal

CO₂ in de atmosfeer, ontstaat door o.a. verbranding, wordt door de bomen opgenomen, zij gebruiken de C (koolstof) voor de groei en geven O₂ (zuurstof) terug aan de atmosfeer, (de bossen zijn de longen van de aarde). Bij verbranding van hout wordt CO₂ gevormd en weer uitgestoten in de atmosfeer. De som van de gebonden CO₂ door de natuur en de uitstoot van CO₂ bij verbranding is NUL (Neutraal).

Bij aardwarmtesystemen, ook wel Geothermie genoemd, wordt de wamte uit de bodem gehaald. Bodemenergie/Aardwarmte is een hernieuwbare energiebron die uit de ondergrond of diepere aardlagen kan worden gewonnen voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Bodemenergie/Aardwarmte is een onmisbare bron bij de transitie naar een duurzame energievoorziening. Wij bieden verschillende type warmtepompen, onder het tabblad producten kunt u de verschillende warmtepompen bekijken en nalezen.

Verwarmen met hout en/of houtpellets

Houtpellets worden vervaardigt uit afvalhout uit de houtindustrie, Dit afvalhout wordt op grote schaal onder hoge druk geperst tot brokjes van 6mm doorsnede. Houtpellets kunnen in daarvoor bestemde kachels worden verbrand, waardoor energie in de vorm van warmte ontstaat. Deze houtpellets voldoen aan alle voorwaarden van een goede en schone biobrandstof en zijn geschikt voor alle merken en typen pelletkachels en -CV-installaties. De voordelen van houtpellets op een rij:

1. Hoge stookwaarde, weinig bijvullen, snel opstarten.

2. Plaatsbesparend, schoon en eenvoudig in gebruik.

3. 100% schoon hout zonder toevoegingen of bindmiddel.

4. Weinig rookontwikkeling.

5. Hoge kwaliteit met minder dan 1 % asvorming

Er zijn veel verschillende soorten kachels, denk bijvoorbeeld aan houtblok of pelletkachels, te verkrijgen als luchtverwarmer en als cv-gekoppelde kachels in kleine vermogens tot zeer grote vermogens. Onder de verschillende tabbladen kunt u onze producten, typen en modellen en de daarbij behorende specificaties bekijken.

Rookgaskanaal:

Niet onbelangrijk bij de aanschaf van een pellet- of houtkachel is een goed en deugdelijk rookgaskanaal, het is essentieel. Ook daarin biedt Ecobenelux een breed assortiment aan, rookgaskanalen en onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Onder het tabblad producten vindt u al onze rookkanelen.

Verwarmen met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie die water verwarmt met behulp van de zon. Dat warme water wordt vervolgens gebruikt voor de warmwater-kranen en voor douche en/of bad. Nederland staat niet bekend als een zonnig land maar toch is het mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid energie te besparen met behulp van de zon. Afhankelijk van het warmwatergebruik in uw huishouden en de grootte van het zonneboiler-systeem, kunt u op jaarbasis tot 50 à 60% besparen op het gasverbruik voor het warm tapwater! Een zonnecollector is tevens ook geschikt als verwarmingsondersteuning (vloerverwarming) of verwarming voor bijvoorbeeld een zwembad. Er bestaan verschillende soorten zonneboiler-systemen, onder het tabblad producten kunt u onze verschillende typen zonnecollectoren bekijken.